Wilt u uw woning of bedrijfspand optimaal beschermen tegen inbraak? Dan is het essentieel om te kiezen voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de producten voldoen aan strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid en duurzaamheid. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het SKG-keurmerk voor cilinders.

Wat is het SKG-keurmerk?

Het SKG-keurmerk is een kwaliteitscertificaat dat wordt uitgegeven door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG), sinds 2013 SKGI-KOB. Het keurmerk geeft aan dat de cilinder voldoet aan strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid en duurzaamheid. Cilinders met het SKG-keurmerk zijn onderworpen aan diverse testen, waaronder:

  • Weerstand tegen inbraaktechnieken: De cilinder moet bestand zijn tegen verschillende inbraaktechnieken, zoals kerntrekken, doorboren en afbreken.
  • Duurzaamheidstest: De cilinder moet een duurzaamheidstest doorstaan om te garanderen dat deze lang meegaat.
  • Controle op materiaal- en productiekwaliteit: De materialen en de productie van de cilinder worden gecontroleerd op kwaliteit.
skg keurmerken skg 2 sterren keurmerk en skg 3 sterren keurmerk

Waarom kiezen voor een SKG-gecertificeerde cilinder?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een SKG-gecertificeerde cilinder:

  • Verhoogde inbraakwerendheid: SKG-gecertificeerde cilinders bieden een hogere mate van inbraakwerendheid dan cilinders zonder keurmerk. Dit betekent dat het voor inbrekers moeilijker is om de cilinder te forceren en uw woning of bedrijfspand binnen te dringen.
  • Verzekeringskorting: Veel verzekeringsmaatschappijen geven korting op de premie van uw inboedelverzekering als u SKG-gecertificeerde cilinders heeft.
  • Gemoedsrust: Met SKG-gecertificeerde cilinders weet u zeker dat uw woning of bedrijfspand optimaal beschermd is tegen inbraak.

Welke SKG-keurmerk heb ik nodig?

Er zijn twee soorten SKG-keuringen voor cilinders:

  • SKG 2 sterren: Deze cilinders bieden basisbescherming tegen eenvoudige inbraakpogingen met licht gereedschap.
Cilinder met het officiële SKG 2 sterren keurmerk: AXA Security SKG 2

Cilinder met het officiële SKG 2 sterren keurmerk: AXA Security SKG 2

  • SKG 3 sterren: Deze cilinders bieden optimale bescherming tegen zwaardere inbraakpogingen met grof gereedschap.
Cilinder met het officiële SKG 3 sterren keurmerk: ABUS S6+ SKG 3

Cilinder met het officiële SKG 3 sterren keurmerk: ABUS S6+ SKG 3

Voor woonhuizen wordt in de meeste gevallen een SKG 2 sterren cilinder geadviseerd. Voor bedrijfspanden en woningen met een verhoogd inbraakrisico is een SKG 3 sterren cilinder aan te raden.

Waar koop ik SKG-gecertificeerde cilinders?

SKG-gecertificeerde cilinders zijn verkrijgbaar bij cilinders.nl. Zorg er altijd voor dat u een cilinder koopt met het officiële SKG-keurmerk.

Het SKG-keurmerk is een belangrijk keurmerk voor cilinders. Het keurmerk garandeert dat de cilinder voldoet aan strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid en duurzaamheid. Door te kiezen voor een SKG-gecertificeerde cilinder kunt u uw woning of bedrijfspand optimaal beschermen tegen inbraak en verzekeringskorting krijgen.

Mocht u vragen hebben over SKG cilinders. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@cilinders.nl

Veelgestelde vragen over SKG-keurmerk cilinders

1. Hoeveel kost een SKG-gecertificeerde cilinder?

De prijs van een SKG-gecertificeerde cilinder varieert afhankelijk van het type cilinder en het merk. In het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen €20 en €100.

2. Kan ik een verzekeringskorting krijgen met een SKG-gecertificeerde cilinder?

Ja, veel verzekeringsmaatschappijen geven korting op de premie van uw inboedelverzekering als u SKG-gecertificeerde cilinders heeft. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

3. Kan ik een SKG-gecertificeerde cilinder zelf installeren?

Het is mogelijk om een SKG-gecertificeerde cilinder zelf te installeren. Meer informatie hierover leest u op: Cilinderslot vervangen: Zelf doen of uitbesteden?

4. Waar kan ik meer informatie vinden over het SKG-keurmerk?

U kunt meer informatie vinden over het SKG-keurmerk op de website van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG): https://www.skgikob.nl/