Sleutelplan

Sleutelplan of sluitplan

Voor het gemak hebben wij een voorbeeld sleutelplan gemaakt in excel.
Stuur dit sleutelplan naar info@cilinders.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.


Liever direct contact?

Bel of mail met onze klantenservice
0413-724998 
info@cilinders.nl

Lees meer
Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@cilinders.nl

Vragen of advies?
Hoe een cilinderslot opmeten?

Sleutelplan of sluitplan

Sluitplan en sleutelplan worden soms door elkaar gebruikt om te verwijzen naar een document dat beschrijft hoe een gebouw of gebied afgesloten moet worden. Het plan geeft aan wie toegang heeft tot het gebouw of gebied en hoe de toegang geregeld is. Het doel van een sluitplan is om de veiligheid en beveiliging van een gebouw of gebied te verhogen.

Het plan geeft aan wie toegang heeft tot het gebouw of gebied en hoe de toegang geregeld is. Bijvoorbeeld, het sluitplan kan aangeven welke deuren op welk moment van de dag op slot moeten zijn en wie sleutels heeft om de deuren te openen. 

Met een sluitplan of sleutelplan bepaalt u de toegangsmogelijkheden van personen en ruimtes. U bent in staat verschillende personen van verschillende toegangsmogelijkheden te voorzien. Of bepaalde personen juist de toegang te weigeren voor bepaalde deuren.

Sleutelplan of sluitplan geeft overzicht

Een sluitplan of sleutelplan is een overzicht van wie toegang heeft tot welke ruimte(n). Wanneer u bekend bent met de sluitsystemen dan stelt u zelf eenvoudig een sleutelplan. Meer informatie over sluitsystemen en een voorbeeld sleutelplan in Excel vindt u op: sleutelplan maken.

Bijvoorbeeld, het sluitplan kan aangeven welke deuren op welk moment van de dag op slot moeten zijn en wie sleutels heeft om de deuren te openen. Het sluitplan kan ook aangeven hoe de alarmen gebruikt moeten worden en hoe de toegang tot bepaalde gebieden beperkt moet worden.

Sleutels in een sluitplan: bepaal de hiërarchie 

De hiërarchie met betrekking tot sleutels in een sluitplan kan op verschillende manieren bepaald worden. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Toegang op basis van functie: In sommige gevallen kan de toegang tot bepaalde deuren of gebieden gebaseerd zijn op de functie van de persoon. Bijvoorbeeld, leidinggevenden kunnen toegang hebben tot alle deuren in het gebouw, terwijl medewerkers alleen toegang hebben tot de deuren waarvoor ze bevoegd zijn.
  2. Toegang op basis van locatie: De toegang tot bepaalde deuren of gebieden kan ook afhankelijk zijn van de locatie van de deur of het gebied. Bijvoorbeeld, medewerkers die werken in een bepaald gebied kunnen toegang hebben tot de deuren en gebieden in dat gebied, terwijl andere medewerkers geen toegang hebben.
  3. Toegang op basis van tijd: De toegang tot bepaalde deuren of gebieden kan ook afhankelijk zijn van de tijd van de dag. Bijvoorbeeld, sommige deuren kunnen alleen op bepaalde tijden van de dag open zijn, zoals 's nachts of in het weekend.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hiërarchie met betrekking tot sleutels in een sluitplan op maat gemaakt moet worden voor het specifieke gebouw of gebied, en dat het regelmatig bijgewerkt moet worden als er wijzigingen zijn in de toegang of beveiliging.

Advies nodig bij het maken van een sleutelplan

Wij helpen u graag om de veiligheid en beveiliging van uw gebouw of gebied te verhogen. Laat ons weten wat uw behoeften zijn, zodat we een sluitplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw specifieke situatie.

Heeft u vragen over uw sluit- of sleutelplan, een ingewikkelde bestelling, een bestelling die extra toelichting nodig heeft of bestelt u gewoon liever telefonisch?

De klantenservice van Cilinders.nl is bereikbaar van maandag  t/m vrijdag van 8.30u. - 17.00u.

Wij zijn te bereiken:

  • telefonisch: 0413-724998.
  • per mail: info@cilinders.nl 
  • de chat op de website

Neem gerust contact met ons op.

Toch liever online bestellen? Ga direct naar onze shop.

Lees meer