Hefschuifdeuren zijn elegant en ruimtebesparend, maar de juiste greep vinden kan een uitdaging zijn. Wanneer u hefschuifdeurbeslag wilt vervangen, komt er meer kijken dan u wellicht denkt. Voorkom miskopen door u goed voor te bereiden. In deze blog vertellen we wat u moet weten voordat u een nieuwe hefschuifdeurgreep bestelt.

1. Meet de deur en controleer de huidige situatie

Voordat u op zoek gaat naar een nieuwe hefschuifdeurgreep, moet u eerst wat huiswerk doen. Zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en teleurstelling voorkomt. Laten we de essentiële punten doornemen:

De deurdikte is cruciaal

Meet de dikte van uw hefschuifdeur. Hefschuifdeurgrepen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, specifiek afgestemd op de deurdikte. Een verkeerde maat zorgt ervoor dat de greep niet goed past of niet kan worden gemonteerd.

Profielcilinder? Check!

Hefschuifdeuren hebben vaak een profielcilinder voor extra veiligheid. Kijk of uw deur al een profielcilinder(gat) heeft. Zo ja, dan heeft u een greep nodig met een uitsparing voor de cilinder. Is er geen gat aanwezig, dan kiest u voor een greep zonder uitsparing.

Bestudeer het huidige hefschuifbeslag

Kijk eens goed naar de huidige greep of garnituur op uw hefschuifdeur. Is het een komgreep, een losse greep, of een inbraakwerende variant? Noteer ook of er aan de binnen- en buitenzijde dezelfde grepen zitten.

Verschillende soorten hefschuifdeurgrepen:

  • Komgreep: Een greep gemonteerd in een rozet (kom).
Hefschuifdeurbeslag vervangen _komgreep
  • Greep zonder profielcilinder sparing: Zelfstandig te monteren greep, zonder uitsparing voor een profielcilinder.
Hefschuifdeurbeslag vervangen gu_hefschuifgreep_binnenzijde_met_kom_zonder_profielcilinder-sparing_pc_-_aluminium_1
  • Greep met profielcilinder sparing: Zelfstandig te mon寺 monteren greep, met uitsparing voor een profielcilinder.
Hefschuifdeurbeslag vervangen gu_hefschuifgreep_binnenzijde_met_kom_met_profielcilinder_uitsparing_pc_-_aluminium_1
  • Inbraakwerende komgreep: Een extra stevige komgreep die voldoet aan inbraakwerendheidseisen.
Inbraakwerende_komgreep d4e_schuifdeurkom_skg_opschroef_1_cilinders.nl

Door deze informatie te verzamelen, verkleint u de kans op een miskoop aanzienlijk. Meer informatie over de GU hefschuifdeurgrepen en kommen of het D4E hefschuifdeurbeslag.

2. Bepaal wat u wilt veranderen

De volgende stap is om te bepalen wat u precies wilt veranderen aan uw hefschuifdeurbeslag:

  • Alleen de binnengreep vervangen: Dit is de eenvoudigste optie. Meet de krukstiftlengte en schroeflengte van uw huidige greep om een ​​compatibele vervanging te vinden.
  • Binnengreep en buitenkom vervangen: Kies een garnituur met bijpassende greep en kom. Meet de deurdikte om de juiste bevestigingsset te selecteren.
  • Deur aan beide zijden bedienbaar maken: Bevestigingssets zijn beschikbaar voor verschillende deurdiktes. Kies een garnituur met een extra greep voor de andere zijde.
  • De deur afsluitbaar maken: Kies een afsluitbaar garnituur. Boor indien nodig een cilindersparing in de deur en bestel een profielcilinder in de juiste lengte.
  • De deur voorzien van inbraakwerend garnituur: Kies een inbraakwerend garnituur met 3 bevestigingsschroeven. Boor een extra schroefgat in de deur en volg de stappen voor het afsluitbaar maken.

Vragen over het vervangen van hefschuifdeurbeslag

Mocht u vragen hebben over het vervangen van uw hefschuifdeurbeslag. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724991 of info@cilinders.nl

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hefschuifdeurbeslag. Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen bij Hefschuifdeurbeslag vervangen

1. Moet ik de deur demonteren om de greep te vervangen?

Nee, in de meeste gevallen hoeft u de deur niet te demonteren. De greep kan meestal worden vervangen door de schroeven aan de zijkant los te draaien en de nieuwe greep te monteren.

2. Kan ik elke greep op elke deur plaatsen?

Nee, let op de deurdikte en de aanwezigheid van een profielcilindergat. Kies altijd een greep die compatibel is met uw deur.

3. Hoe weet ik welke bevestigingsset ik nodig heb?

De benodigde bevestigingsset hangt af van de deurdikte, het type garnituur en de gewenste functionaliteit (afsluitbaar/inbraakwerend).

4. Bieden hefschuifdeurgrepen ook beveiliging?

Ja, er zijn inbraakwerende hefschuifdeurgrepen verkrijgbaar. Deze zijn steviger gebouwd en voldoen aan bepaalde veiligheidseisen.

5. Kan ik zelf een hefschuifdeurgreep monteren?

In principe wel. De meeste grepen worden geleverd met montage instructies. Heeft u echter geen kluservaring, dan kunt u altijd een professional inschakelen.