Vind het beste cilinderslot voor uw situatie. Verschillende situaties vragen om verschillende oplossingen. Zo kan het zijn dat een cilinderslot met de hoogste veiligheid niet automatisch de beste oplossing is voor uw situatie. Bijvoorbeeld tuindeuren die alleen van binnen zijn te open en te sluiten. Vragen minder veilige sloten dan een voor- of achterdeur. Die zowel van binnen als van buiten is te open en te sluiten. Bepaal zelf aan de hand van de onderstaande kenmerken wat voor u het beste cilinderslot is.

  • SKG Keurmerk
  • Aantal stiften in het sluitsysteem
  • Boorbeveiliging
  • Kerntrekbeveiliging
  • Gevarenfunctie
  • Veiligheidskaart/codekaart
  • Technische kopieerbeveiliging

SKG Keurmerk en het beste cilinderslot

Het SKG keurmerk is een keurmerk dat is voorzien door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting bestudeert de duurzaamheid van hang- en sluitwerk. Waarbij het aantal sterren aangeeft wat de inbraakwerendheid is. Het SKG-keurmerk moet altijd direct zichtbaar zijn op een cilinderslot. En hoe meer sterren, hoe langer inbraakwerend:

  • Eén ster: standaard inbraakwerend: minder dan drie minuten inbraakwerend.
  • Twee sterren: zwaar inbraakwerend: binnendringen van inbrekers minstens 3 minuten vertragen.
  • Drie sterren:extra zwaar inbraakwerend: binnendringen van inbrekers minstens 5 minuten vertragen.

Aantal stiften in het sluitsysteem

Het slotmechanisme van een cilinderslot bestaat uit permutatiestiften (metalen sluitpinnen van verschillende lengtes) die voorkomen dat het slot is te openen. Alleen een sleutel met de exacte hoogte in relatie tot de lengte van de pinnen. Kan de de pinnen hoog genoeg krijgen zodat de cilinder kan draaien. En het slot is te openen en te sluiten.

Een cilinderslot bevat normaal gesproken vijf of zes sluitpinnen. Extra sluitpinnen verhogen de veiligheid. Omdat het aantal permutaties (verschillende mogelijke combinaties) vergroot. SKG 3 sterren cilinders zijn vaak voorzien van 6 sluitpinnen.

Boorbeveiliging

Uitboren is een veel gebruikte inbraakmethode. Een boorbeveiliging voorkomt het uitboren door het hinderen van een boor. Waarbij de focus ligt op het bot maken of laten afbreken van het boortje tijdens het boren.

Kerntrekbeveiliging / uittrekbeveiliging

Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij een een schroef in de cilinder wordt gedraaid. En dit het makkelijk maakt om de cilinder te breken en met geweld uit de deur te trekken.

Gevarenfunctie

Cilindersloten voorzien van een gevarenfunctie zijn tegelijk aan beide zijden te bedienen. Vaak ook panieksloten, cilinder met nood- of hotelfunctie genoemd. Het dus wel mogelijk om een sleutel aan de binnenzijde van de deur te laten zitten. En vanuit buiten toch een sleutel in het slot te steken om de deur te openen.

Veiligheidskaart / codekaart bij het beste cilinderslot

Een veiligheidskaart garandeert u dat alleen bevoegd bent om sleutels of cilinders bij te laten maken. Specialisten mogen bij dergelijke cilindersloten en sleutels. Alleen cilinders of sleutels bijmaken op vertoon van deze kaart.

Technische kopieerbeveiliging

Technische kopieerbeveiliging bestaat uit een fijnmechanisch vergrendelingsmechanisme. Dit maakt het nog moeilijker om een sleutel na te maken. Een hoge technische kopieerbescherming stelt bovendien veilig dat de sleutel niet gekopieerd kan worden met de in de handel gangbare sleutelkopieermachines. Zelfs niet met nieuwe types 3D-printers.

De beste cilindersloten binnen ons assortiment

Bepaal zelfs, aan de hand van de bovenstaande kenmerken, wat voor u het beste cilinderslot is. Tevens hieronder een uiteenzetting van de cilinders binnen ons assortiment op basis van prijs en prestatie.

Alle kenmerken op een rij

Overzicht van alle cilindersloten binnen ons assortiment met alle kenmerken.

Beste cilinderslot kenmerken Cilinders.nl

Prestatie en prijs cilinders

Uiteenzetting prestatie en prijs van onze cilinders.

Beste cilinderslot prijs en prestatie_Cilinders.nl

Het beste cilinderslot kopen

Aan de hand van bovenstaande informatie bepaalt u zelf eenvoudig wat voor u het beste cilinderslot is. En bestellen gaat al net zo eenvoudig op onze site. Maar mocht u twijfelen of liever samen kijken wat voor u het beste cilinderslot is. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken op info@cilinders.nl of 0413-724998.