Het beveiligen van uw huis is van groot belang. Een van de belangrijkste onderdelen van deze beveiliging is het cilinderslot. Er zijn talloze soorten cilindersloten op de markt, waardoor het moeilijk kan zijn om te bepalen welk slot het beste bij uw behoeften past. In dit herschreven artikel helpen we u bij het kiezen van het beste cilinderslot voor uw specifieke situatie.

Factoren om te overwegen bij het beste cilinderslot

Bij het kiezen van een cilinderslot zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden:

  • Beveiligingsniveau: Het beveiligingsniveau van een cilinderslot wordt bepaald door het aantal sterren van het SKG-keurmerk. Hoe meer sterren, hoe hoger het beveiligingsniveau. Kies een slot met een hoog beveiligingsniveau voor uw voordeur en andere deuren die gemakkelijk toegankelijk zijn.
  • Type cilinderslot: Er zijn verschillende soorten cilindersloten beschikbaar, zoals enkelvoudige cilindersloten, dubbele cilindersloten en knopcilindersloten. Kies het type cilinderslot dat past bij de functie van de deur.
  • Extra beveiligingsfuncties: Sommige cilindersloten hebben extra beveiligingsfuncties, zoals kerntrekbeveiliging, boorbeveiliging en noodfunctie. Overweeg deze extra functies als u extra veiligheid wilt.
  • Lengte van de cilinder: De lengte van de cilinder moet passen bij de dikte van de deur. Meet de dikte van de deur voordat u een cilinderslot koopt.
  • Merk en prijs: Er zijn veel verschillende merken en prijzen van cilindersloten op de markt. Kies een slot van een betrouwbaar merk en vergelijk prijzen voordat u een aankoop doet.

Beveiligingsniveau van het beste cilinderslot

Het beveiligingsniveau is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een cilinderslot. Het is belangrijk om te kiezen voor een slot dat een hoog beveiligingsniveau biedt, om ervoor te zorgen dat jouw huis goed beschermd is tegen inbraak.

SKG Keurmerk en het beste cilinderslot

Een manier om het beveiligingsniveau van een cilinderslot te bepalen is door te kijken naar het SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het slot is getest en voldoet aan strenge veiligheidseisen. Hoe hoger het aantal sterren op het keurmerk, hoe hoger het beveiligingsniveau.

Het SKG keurmerk is een keurmerk dat is voorzien door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting bestudeert de duurzaamheid van hang- en sluitwerk. Waarbij het aantal sterren aangeeft wat de inbraakwerendheid is. Het SKG-keurmerk moet altijd direct zichtbaar zijn op een cilinderslot. En hoe meer sterren, hoe langer inbraakwerend:

  • Eén ster: standaard inbraakwerend: minder dan drie minuten inbraakwerend.
  • Twee sterren: zwaar inbraakwerend: binnendringen van inbrekers minstens 3 minuten vertragen.
  • Drie sterren:extra zwaar inbraakwerend: binnendringen van inbrekers minstens 5 minuten vertragen.

Meer over SKG-keurmerken leest u op: SKG Sloten: de cilinders met een SKG keurmerk

Veiligheidscertificaten

Een ander aspect om te overwegen is of het slot voldoet aan andere veiligheidscertificaten. Bijvoorbeeld een cilinderslot dat alleen is bij te maken op vertoon van een certificaat biedt extra veiligheid tegen inbraak.

Aantal stiften in het sluitsysteem

Het slotmechanisme van een cilinderslot bestaat uit permutatiestiften (metalen sluitpinnen van verschillende lengtes) die voorkomen dat het slot is te openen. Alleen een sleutel met de exacte hoogte in relatie tot de lengte van de pinnen. Kan de de pinnen hoog genoeg krijgen zodat de cilinder kan draaien. En het slot is te openen en te sluiten.

Een cilinderslot bevat normaal gesproken vijf of zes sluitpinnen. Extra sluitpinnen verhogen de veiligheid. Omdat het aantal permutaties (verschillende mogelijke combinaties) vergroot. SKG 3 sterren cilinders zijn vaak voorzien van 6 sluitpinnen.

Boorbeveiliging

Uitboren is een veel gebruikte inbraakmethode. Een boorbeveiliging voorkomt het uitboren door het hinderen van een boor. Waarbij de focus ligt op het bot maken of laten afbreken van het boortje tijdens het boren.

Kerntrekbeveiliging / uittrekbeveiliging

Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij een een schroef in de cilinder wordt gedraaid. En dit het makkelijk maakt om de cilinder te breken en met geweld uit de deur te trekken.

Gevarenfunctie

Cilindersloten voorzien van een gevarenfunctie zijn tegelijk aan beide zijden te bedienen. Vaak ook panieksloten, cilinder met nood- of hotelfunctie genoemd. Het dus wel mogelijk om een sleutel aan de binnenzijde van de deur te laten zitten. En vanuit buiten toch een sleutel in het slot te steken om de deur te openen.

Veiligheidskaart / codekaart bij het beste cilinderslot

Een veiligheidskaart of code kaart garandeert u dat alleen bevoegd bent om sleutels of cilinders bij te laten maken. Specialisten mogen bij dergelijke cilindersloten en sleutels. Alleen cilinders of sleutels bijmaken op vertoon van deze kaart.

Technische kopieerbeveiliging

Technische kopieerbeveiliging bestaat uit een fijnmechanisch vergrendelingsmechanisme. Dit maakt het nog moeilijker om een sleutel na te maken. Een hoge technische kopieerbescherming stelt bovendien veilig dat de sleutel niet gekopieerd kan worden met de in de handel gangbare sleutelkopieermachines. Zelfs niet met nieuwe types 3D-printers.

Soorten cilindersloten en types

Er zijn verschillende soorten typen cilindersloten beschikbaar. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Waaronder enkele cilindersloten, dubbele cilindersloten en knopcilindersloten. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Een enkel cilinderslot is bijvoorbeeld ideaal voor deuren die alleen van buitenaf geopend moeten kunnen worden, terwijl een dubbel cilinderslot beter geschikt is voor deuren die van beide kanten geopend moeten kunnen worden. Een knopcilinderslot is dan weer handig voor deuren waar je snel in en uit moet kunnen.

Tips voor het kiezen van het beste cilinderslot

Nu u weet waaraan een goede cilinderslot voldoet of wat de kenmerken zijn van een goede cilinder. Volgen hier een aantal tips bij het maken van de juiste keus voor uw situatie. Bepaal zelf aan de hand van de onderstaande kenmerken wat voor u het beste cilinderslot is.

Kies het juiste type cilinderslot

Bepaal welk type cilinderslot het beste bij uw behoeften past op basis van de functie, beveiligingsbehoeften en het gebruiksgemak.

Kijk naar het beveiligingsniveau

Kies een cilinderslot met een hoog beveiligingsniveau om je huis te beschermen tegen inbraak. Het beveiligingsniveau van een cilinderslot wordt bepaald door het aantal en de vorm van de stiften in het slot. Hoe meer stiften en hoe complexer de vorm, hoe hoger het beveiligingsniveau. Een cilinderslot met een hoger beveiligingsniveau is echter ook duurder. Het is daarom belangrijk om een afweging te maken tussen kosten en beveiliging.

Kies de juiste maat en lengte cilinder

Het is belangrijk om de juiste maat cilinderslot te kiezen voor jouw deur om ervoor te zorgen dat het goed past en goed werkt. De lengte van de cilinder is belangrijk omdat deze moet passen bij de dikte van de deur waarin het slot geplaatst wordt. Als de cilinder te kort is, is het slot eenvoudiger te manipuleren. Meet daarom altijd de dikte van de deur en kies een cilinder die hierbij past.

Kies voor een keurmerk

Een cilinderslot met een keurmerk voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Het SKG keurmerk bijvoorbeeld staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en geeft aan dat het slot minimaal 3 minuten inbraakwerend is. Kies bij voorkeur altijd voor een cilinderslot met keurmerk.

Vergelijk merk en prijs

Er zijn veel verschillende merken en prijzen op de markt. Goedkopere cilindersloten zijn vaak van mindere kwaliteit en bieden minder beveiliging. Het is daarom belangrijk om te investeren in een kwalitatief goed cilinderslot van een betrouwbaar merk. Een duurder slot betekent niet per definitie dat het ook beter is, dus vergelijk goed de prijzen en merken.

De beste cilindersloten binnen ons assortiment

Bepaal zelfs, aan de hand van de bovenstaande kenmerken, wat voor u het beste cilinderslot is. Tevens hieronder een uiteenzetting van de cilinders binnen ons assortiment op basis van prijs en prestatie.

Alle kenmerken op een rij

Overzicht van een aantal cilindersloten binnen ons assortiment met alle kenmerken.

Beste cilinderslot kenmerken Cilinders.nl

Prestatie en prijs cilinders

Uiteenzetting prestatie en prijs van een aantal van onze cilinders. Het betreft slechts een selectie, want ons assortiment groeit continu met meerdere merken en mogelijkheden.

Beste cilinderslot prijs en prestatie_Cilinders.nl

Het beste cilinderslot kopen

Nu u alle belangrijke punten hebt doorgenomen, is het tijd om te bepalen welk cilinderslot het beste bij je specifieke situatie en behoeften past. Weeg alle factoren zorgvuldig af om te komen tot een weloverwogen keuze cilinderslot. Niet alleen qua beveiligingsbehoeften, maar qua budget en afwerking. Onthoud hierbij dat het kiezen van het juiste cilinderslot een belangrijke investering is in de veiligheid van je huis of bedrijfspand. Dus neem de tijd en wees zorgvuldig bij het maken van je keuze.

Aan de hand van bovenstaande informatie bepaalt u zelf eenvoudig wat voor u het beste cilinderslot is. En bestellen gaat al net zo eenvoudig op onze site. Maar mocht u twijfelen of liever samen kijken wat voor u het beste cilinderslot is. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken op info@cilinders.nl of 0413-724998.

Veelgestelde vragen beste cilinderslot

1. Moet ik een cilinderslot met kerntrekbeveiliging kiezen?

Ja, het wordt sterk aanbevolen om een cilinderslot met kerntrekbeveiliging te kiezen om de kans op inbraak te verminderen.

2. Kan ik zelf een cilinderslot installeren?

Ja, als u handig bent en de juiste gereedschappen heeft, kan u zelf een cilinderslot installeren.

3. Moet ik altijd kiezen voor een duurder cilinderslot?

Niet noodzakelijk. Het is belangrijk om te kiezen voor een cilinderslot dat past bij je behoeften en budget. Duurdere cilindersloten hebben vaak meer geavanceerde beveiligingsfuncties, maar dat betekent niet dat een goedkoper slot niet geschikt kan zijn voor uw situatie.

4. Wat zijn de meest voorkomende types cilindersloten?

De meest voorkomende types cilindersloten zijn de enkele cilinder, de dubbele cilinder en de knopcilinder.

5. Hoe kan ik de lengte van een cilinderslot meten?

Om de lengte van een cilinderslot te meten, meet u de afstand tussen het hart van het schroefgat en het uiteinde van de cilinder aan beide kanten van de deur.