Gelijksluitende cilinders , wat zijn het? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een enkelsluitende cilinder? Kunnen al mijn cilinders gelijksluitend zijn? En hoe bestel ik gelijksluitende cilinders? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Gelijksluitende cilinders

Gelijksluitende cilinders: het gemak van verschillende deuren openen met dezelfde sleutel. De gelijksluitende cilinders zijn cilinders die op eenzelfde manier sluiten. Dat wil zeggen met eenzelfde sleutel sluiten. In de praktijk betekent dit, dat het setje cilinders dat gelijksluitend op elkaar is gemaakt. Met dezelfde sleutel is te openen en te sluiten.

Heeft u twee gelijksluitende cilinders. Dan heeft u twee cilinders met twee setje sleutels. Ieder setje sleutels past op beide cilinders.

Enkelsluitende of verschillend sluitende cilinders

Dit zijn cilinders die alleen zijn te openen en te sluiten met de sleutel die voor deze cilinder zijn gemaakt. In de praktijk betekent dit, dat u één cilinder heeft met één setje sleutels die daarop passen.

Heeft u twee enkelsluitende (= verschillend sluitende) cilinders. Dan heeft u twee cilinders met twee setjes sleutels. Ieder setje sleutels past maar op één van de twee cilinders. En niet op beide cilinders.

Voordelen gelijksluitende cilinders

Het grote voordeel van gelijksluitende cilinders is dat met eenzelfde sleutel meerdere cilinders zijn te bedienen. U bedient dus met dezelfde sleutel bijvoorbeeld uw voordeur, achterdeur, garagedeur en poort.  

Welke cilinders kunnen gelijksluitend worden gemaakt?

In principe zijn alle varianten cilinders (hele cilinder, halve cilinder en  knopcilinder) binnen eenzelfde model / merk gelijksluitend op elkaar te maken. Ook al verschillen deze cilinders van maatvoering qua binnen- en buitenmaat.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om van het merk BKS van het model PZ88 alle varianten gelijksluitend te maken. Zo ook van het merk ABUS is alles van het model E60 op elkaar gelijksluitend te maken. Wat niet mogelijk is om verschillende modellen op elkaar gelijksluitend te maken. Ook al zijn deze modellen van hetzelfde merk. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een ABUS Vela gelijksluitend te maken met een BKS janus. Maar ook een ABUS S6+ kan niet gelijksluitend worden gemaakt op een ABUS Vela.

Daarnaast heeft het geen zin om één cilinder te bestellen die gelijksluitend moet zijn. Want de vraag is dan met welke andere cilinder dient deze cilinder gelijksluitend te zijn. Het kan zijn dat u bedoelt dat u op een bestaande cilinder. Die reeds in uw bezit is. Die bijvoorbeeld in uw voordeur zit. U hierop een gelijksluitende cilinder wenst voor op de achterdeur. Dat is mogelijk wanneer het één van de modellen is die u op onze site ziet. We spreken in dit geval wel van een gelijksluitende cilinder. Alleen betreft het al een bestaande cilinder. Deze bestaande cilinder is voorzien van een sleutelnummer. Op basis van dit sleutelnummer kunnen wij uw huidige cilinders of cilinders uitbreiden. Dit heet cilinders op sleutelnummer.

Gelijksluitende cilinders kopen

Het bestellen van gelijksluitende cilinders gaat alsvolgt. Wanneer u een bestelling plaatst op onze site met gelijksluitende cilinders. Worden alle cilinders van uw bestelling gelijksluitende op elkaar gemaakt. Concreet, alle cilinders van deze bestelling kan u openen met dezelfde sleutel.

Wilt u meerdere gelijksluitende cilindersets bestellen voor verschillende situaties? Dat kan ook. U geeft dan een referentie per gewenste gelijksluitende set. Alle cilinders met dezelfde referentie worden dan gelijksluitend op elkaar gemaakt. Concreet betekent dit dat wanneer u bij een aantal cilinders als referentie opgeeft 'appartement A'. En bij een aantal andere cilinders referentie 'appartement B'. Dat de cilinders met 'referentie A' met dezelfde sleutel zijn te openen en te sluiten. En de cilinders met 'referentie B' met dezelfde sleutel zijn te openen en te sluiten. Maar de sleutels van B kunnen niet de cilinders van A openen en sluiten. En andersom natuurlijk ook niet. De sleutels van A kunnen niet de cilinders van B openen.

Heeft u de wens om cilinders op sleutelnummer te bestellen dan heeft u de sleutelcode nodig of u stuurt een sleutel op naar ons, En dan lezen wij de code uit aan de hand van de sleutel.

Vragen over gelijksluitende cilinders?

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Onze klantenservice staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 0413-724998 of via info@cilinders.nl