Wat is kerntrekken en kerntrekbeveiliging?

Vrij eenvoudige en daarom veel gebruikte inbraakmethoden zijn kerntrekken en boren. Wij helpen u bij de bescherming tegen veel gebruikte inbraakmethoden. Door eerst uit te leggen wat deze methoden zijn. En vervolgens u aan te geven hoe u hier tegen te beschermen.

Kerntrekken is erg eenvoudig. Een kwestie van een schroef in de cilinder draaien en vervolgens de schroef met de kern van de cilinder uittrekken. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met een schroevendraaier of schroefmachine en een kerntrekker of klauwhamer.

Binnen enkele seconden is een inbreker op deze manier binnen en laat tevens grote schade achter aan uw cilinderslot en deurbeslag. Terwijl dit met de juiste combinatie van cilinders en deurbeslag te voorkomen is. Kerntrekken is namelijk te voorkomen door het plaatsen van een cilinder met kerntrekbeveiliging. Of door het plaatsen van kerntrekbeslag. Voorbeelden van dergelijke cilinders of deurbeslag vormen o.a.:

  • Een cilinder met kerntrekbeveiliging is bijvoorbeeld de Abus Vela 1000.
  • Deurbeslag met kerntrekbeveiliging is bijvoorbeeld AXA kerntrek.

Cilinder uitboren en boorbeveiliging?

Naast kerntrekken is het uitboren een veel gebruikte inbraakmethode. Uitboren kan eenvoudig met bijvoorbeeld een (schroef)boormachine. tegen te gaan zijn er cilinders met boorbeveiliging.

Een boorbeveiliging voorkomt het uitboren door het hinderen van een  boor. Waarbij de focus ligt op het bot maken of laten afbreken van het boortje tijdens het boren.

Naast een veilige cilinder is het van belang dit altijd te combineren met veilig deurbeslag. Alleen de juiste combinatie biedt volledige bescherming tegen deze veel gebruikte inbraakmethoden.

Vragen over bescherming tegen deze veel gebruikte inbraakmethoden?

Heeft u vragen over het beveiligen van uw woning of bedrijfspand met de juiste cilinders en/of deurbeslag? Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Mail of bel ons op info@cilinders.nl of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl