Cilindersloten met of zonder gevarenfunctie 

U denkt er niet snel aan totdat het gebeurt. U staat buiten en krijgt de sleutel niet in het slot. Wat blijkt? Iemand anders heeft een sleutel aan de ander kant in het slot laten zitten. U bent buitengesloten. Een vervelende situatie die eenvoudig was te voorkomen. Door cilindersloten met gevarenfunctie of hotelfunctie.

Een dergelijke situatie wilt u natuurlijk voorkomen. En wilt u het slot kunnen openen wanneer er (nog) een sleutel in de ander kant zit? In het geval iemand de sleutel is vergeten te verwijderen. Dan bestelt u gewoon cilinders of cilindersloten met gevarenfunctie. Deze cilinders zijn namelijk tegelijkertijd aan twee zijden te bedienen. 

Normale cilinders zijn niet tegelijk aan beide zijden te bedienen. Hiervoor zijn deze speciale cilinders met gevarenfunctie ontwikkeld. Vaak ook panieksloten, cilinder met nood- of hotelfunctie genoemd. Waarbij het dus wel mogelijk om een sleutel aan de binnenzijde van de deur te laten zitten en vanuit buiten
het slot te kunnen openen. En natuurlijk ook andersom.

Toepasbaarheid cilindersloten met gevarenfunctie

Vaak worden cilinders en cilindersloten met gevarenfunctie ook toegepast bij seniorenwoningen en zorginstellingen, zodat bijvoorbeeld de thuiszorg altijd binnen kan.

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail of bel ons op info@cilinders.nl  of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl