Knopcilinders

Hele cilinder met draaiknop. Standaard geleverd met 3 sleutels. Uitgevoerd in SKG 2 of SKG 3 sterren keurmerk.

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@cilinders.nl

Vragen of advies?
Hoe een cilinderslot opmeten?
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 producten
 1. AXA Hele Knopcilinder Security SKG 2 **
  Vanaf € 28,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-4 werkdagen
 2. BKS Hele Knopcilinder PZ88 SKG 2 **
  Vanaf € 47,34 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. AXA Hele Knopcilinder Ultimate Security SKG 2 **
  Vanaf € 50,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-4 werkdagen
 4. DOM Plura Hele Knopcilinder SKG 2
  Vanaf € 50,42 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 5. ABUS Hele Knopcilinder S6+ SKG 3 ***
  Vanaf € 53,15 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 6. ABUS Hele Knopcilinder E60 SKG 2 **
  Vanaf € 54,91 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 7. AXA Hele Knopcilinder Xtreme Security
  Vanaf € 65,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-4 werkdagen
 8. ABUS Hele Knopcilinder Vela 1000 SKG 3 ***
  Vanaf € 71,44 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 9. M&C MATRIX Hele Knopcilinder SKG 3
  Vanaf € 76,76 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 10. Voorbeeld knopcilinder DOM Serie Plura SKG2
  Vanaf € 81,54 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 11. M&C Matrix Hele Knopcilinder SKG 3 Zwart
  Vanaf € 82,58 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 12. Knopcilinder uit serie Move van M&C
  Vanaf € 107,13 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
  • Dé cilindersloten specialist
  • Bereikbaar voor al uw vragen
  • Eigen winkel en werkplaats
 13. BKS Hele Knopcilinder Janus SKG 3 ***
  Vanaf € 163,20 Incl. BTW
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 producten

Knopcilinder: de cilinder met draaiknop

Het grote voordeel van een knopcilinder is dat deze wordt bediend met een draaiknop in plaats van een sleutel. Een dergelijk draaiknop is erg handig bij een voordeur, tuindeur of poort. Eén kant bedient u met een draaiknop, terwijl voor de andere kant een sleutel nodig is.

De knop zit aan de binnenzijde van de deur. Vanuit de buitenzijde krijgt u toegang met de sleutel. Hierdoor is uw deur gemakkelijk van binnenuit te openen zonder gebruik te maken van een sleutel. Dit kan vooral handig zijn in situaties waarbij snelheid of gemak gewenst is, bijvoorbeeld bij het verlaten van een pand in geval van nood.

Een ander voordeel van een knopcilinder is dat het de toegang tot een ruimte vergemakkelijkt voor mensen met een beperking, zoals rolstoelgebruikers of mensen met verminderde handkracht. Dankzij de knop aan de binnenzijde van de deur is de deur gemakkelijker te openen en te sluiten.

Daarnaast kan een knopcilinder bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld in kantoren of op scholen. Doordat medewerkers of leerlingen de deuren gemakkelijker kunnen openen, kan dit tijd en moeite besparen bij het betreden en verlaten van ruimtes.

De voordelen van een cilinder met draaiknop

De voordelen van een knopcilinder op een rij:

 • Ten eerste heeft u geen sleutel nodig om uw deuren af te sluiten vanaf de binnenkant. 
 • Daarnaast in geval van nood. Hoeft u niet eerst de sleutels te zoeken om de deur van binnenuit te open.
 • Een derde voordeel is dat u geen risico loopt dat er aan de binnenkant een sleutel zit. En u hierdoor het slot niet kan openen met de sleutel aan de buitenkant. Dit laatste kan alleen gebeuren indien u een cilinderslot heeft zonder gevarenfunctie.

Let wel op: een knopcilinder kan ook nadelen hebben, zoals een verminderde inbraakveiligheid. In sommige situaties is het daarom beter om te kiezen voor een andere cilinder met bijvoorbeeld een dubbele sleutelfunctie. Raadpleeg bij twijfel altijd een specialist op het gebied van cilindersloten.

Situaties waarbij knopcilinders uitkomst bieden

Een knopcilinder biedt niet alleen voordelen in noodsituaties, maar kan ook handig zijn in andere situaties. Hieronder een aantal denkbare situaties:

 • In een zorginstelling kan een knopcilinder ervoor zorgen dat bewoners met dementie of andere cognitieve beperkingen gemakkelijker hun kamer kunnen verlaten en betreden. Ook kan het de toegang tot gezamenlijke ruimtes vergemakkelijken.
 • In een kinderdagverblijf of kleuterschool kunnen jonge kinderen moeite hebben met het omdraaien van de sleutel in een reguliere cilinder. Een knopcilinder maakt het voor hen gemakkelijker om de deuren te openen en te sluiten.
 • In een woonhuis kan een knopcilinder handig zijn bijvoorbeeld als er iemand in huis is met een fysieke beperking. Deze persoon kan dan de deuren gemakkelijker openen en sluiten.
 • Bij bedrijven waar veel gebruik wordt gemaakt van interne deuren, zoals in de horeca of in ziekenhuizen, kan een knopcilinder het personeel in staat stellen om snel en gemakkelijk tussen verschillende ruimtes te bewegen.
 • In openbare gebouwen, zoals bibliotheken of gemeentehuizen, kan een knopcilinder bijdragen aan een soepele doorstroming van bezoekers en medewerkers. Hierdoor kunnen lange wachtrijen voor de deur worden voorkomen.

Kortom, een knopcilinder kan in veel verschillende situaties voordelen bieden en kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw deurbeveiliging.

Bestaande cilinder vervangen voor een knopcilinder

Snel kunnen handellen in noodsituaties is de voornaamste reden om te kiezen voor knopcilinders. Steeds meer mensen vervangen daarom de huidige cilinder op de voor- en achterdeur voor een cilinder met draaiknop. Het is mogelijk om uw bestaande cilinder of cilinderslot te vervangen voor een cilinder met knop. Zelfs wanneer het een gelijksluitende cilinder betreft.

Meer informatie over knopcilinders

Wilt u meerdere sloten open met dezelfde sleutel. Maar wel aan de binnezijde uitgevoerd met een knop. Dan bent u op zoek naar gelijksluitende knopcilinders

Wilt u een cilinderslot vervangen of een gelijksluitende set uitbreiden. Maar wel met een knop aan één zijde. Dan bent u opzoek naar knopcilinder op sleutelnummer. U laat dan eenvoudig een knopcilinder maken dat past op uw huidige sleutel.

Antwoorden op veel gestelde vragen over cilinders vindt u op onderstaande pagina's:

Knopcilinder kopen

Vind en koop de beste knopcilinders of cilinders met draaiknop. Het kopen van knopcilinders kan eenvoudig en snel op Cilinders.nl. Kunt u een bepaalde knopcilinder niet vinden op onze site? Of bent u benieuwd naar de prijs, beschikbaarheid en / of leveringstijden? Bel of mail met onze klantenservice op 0413 - 724 991 of info@cilinder.nl
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!

Lees meer