Bij de aanschaf van nieuwe cilindersloten is het aan te raden om deze bij normaal gebruikt 2 keer per jaar te onderhouden Voor het onderhoud van een cilinderslot of cilinder is er een ideale slotspray.

Onderhoud cilinderslot of cilinder

Het onderhouden van een cilinderslot kan met een speciale spray, ook wel slotspray genoemd. Deze onderhoudsspray kunt u direct bestellen bij een cilinder of eventueel los na bestellen. Dit flesje spray is 50 ml en gaat lang mee, omdat er niet veel van nodig is per keer dat u deze gebruikt. Er zit een klein buisje bij die u aan het flesje kunt vastmaken. Dit kleine buisje kunt u tegen de cilinder aanhouden en het vloeistof er in sprayen.

Voor een goed lopende cilinder is het belangrijk deze te smeren met een geschikt smeermiddel. Aan te raden is om dat twee keer per jaar te doen. In onze webshop is het juiste smeermiddel verkrijgbaar.

Het komt ook wel eens voor dat de sleutel niet meer soepel draait in de cilinder, dit kan komen door bijvoorbeeld viezigheid. Hiervoor kan de slotspray ook worden gebruikt. Spuit een klein beetje spray in de cilinder (binnen- en buitenkant) en probeer daarna nog eens voorzichtig de sleutel te draaien.

Het gebruik van olie of grafiet mag bij cilinders niet als smeermiddel toegepast worden, deze (vette) smeermiddelen zorgen juist voor het ophopen van vuiligheid. De cilinder zal dus juist eerder vastlopen.

Levensduur cilinderslot

Het komt niet vaak voor dat een cilinderslot vervangen hoeft te worden. Dit komt omdat deze een lange levensduur hebben. Vaak wordt dit vervangen bij het kopen van een nieuw huis of als de cilinders niet meer soepel draaien en ze echt aan vervanging toe zijn. Door het goed onderhouden van de cilinders zorgt u er zelf voor dat de cilinders een extra lange levensduur hebben.

Meer weten?

De slotspray is eenvoudig en snel te bestellen in onze webshop. Heeft u aan de hand van deze blog nog vragen of opmerkingen? Mail of bel ons op info@cilinders.nl  of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl