Deurbeslag is zowel functioneel als esthetisch van aard. Functioneel gezien zorgt het voor de werking en beveiliging van de deur. Bijvoorbeeld, een deurklink stelt mensen in staat om de deur te openen en te sluiten, terwijl een slot ervoor zorgt dat de deur vergrendeld kan worden. Scharnieren zorgen voor de draaibeweging van de deur.

Daarnaast kan het ook dienen als een decoratief element om de uitstraling van de deur en het interieur van een ruimte te verbeteren. Er zijn verschillende stijlen, materialen en afwerkingen beschikbaar, variërend van klassiek tot modern, en van roestvrij staal tot messing, om te voldoen aan verschillende smaken en interieurontwerpen. Maar ook verschillend kleuren: RVS of zwart.

Wat verstaan we onder deurbeslag?

Deurbeslag verwijst naar alle onderdelen en accessoires die gebruikt worden om een deur te openen, sluiten, vergrendelen en decoreren. Het omvat verschillende componenten zoals deurklinken, deurknoppen, deursloten, scharnieren, deurbellen, deurbrievenbussen en andere decoratieve elementen die op of rond de deur worden geplaatst.

Deurbeslag op schild of rozet

Deurbeslag op schild verwijst naar een specifiek type deurbeslag waarbij de deurklink en het slot op een schild zijn gemonteerd. Het schild is een plat stuk materiaal, meestal van metaal, dat als een montageplaat fungeert voor het deurbeslag. Het is ontworpen om de deur te beschermen tegen slijtage en om de esthetische uitstraling te verbeteren.

Het schild heeft meestal uitsparingen of gaten waarin de deurklink en het slot worden geplaatst. Hierdoor kunnen de deurklink en het slot stevig op hun plaats worden gehouden en kunnen ze soepel bewegen. Het schild bedekt ook vaak het gat in de deur waarin het slot is geïnstalleerd, waardoor een nette en afgewerkte uitstraling ontstaat.

Deurbeslag op schild kan verschillende vormen en stijlen hebben, afhankelijk van de voorkeur en het ontwerp van de deur en het interieur. Er zijn bijvoorbeeld ronde schilden, rechthoekige schilden, ovale schilden en meer.

Het deurbeslag op rozet bestaat uit een deurklink en een slot dat op de rozet wordt bevestigd. De rozet heeft een uitsparing of gat waarin de deurklink en het slot worden geplaatst. Hierdoor kunnen ze stevig op hun plaats worden gehouden en soepel bewegen. Het rozet bedekt ook vaak het gat in de deur waarin het slot is geïnstalleerd, waardoor een nette en afgewerkte uitstraling ontstaat. Een rozet is een ronde plaat die als montagebasis fungeert voor het deurbeslag.

Veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag is een speciaal type deurbeslag dat is ontworpen om de veiligheid en beveiliging van een deur te verbeteren. Het is voornamelijk bedoeld om inbraakpogingen te ontmoedigen en te weerstaan, waardoor de bescherming van een woning of gebouw wordt verhoogd. Veiligheidsbeslag wordt meestal geïnstalleerd op buitendeuren, zoals voordeuren en achterdeuren, waar extra beveiliging nodig is.

Onder veiligheidsbeslag valt bijvoorbeeld deurbeslag met kerntrekbeveiliging.

Deurschilden en deurklinken

Een deurschild en deurklink zijn belangrijke onderdelen van deurbeslag. Deze worden namelijk gebruikt om een deur te openen, sluiten en vergrendelen.

Deurschilden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals ronde, vierkante of ovale rozetten, en worden vaak gemaakt van materialen zoals metaal (zoals messing, chroom of nikkel) of kunststof. Ze kunnen een glad oppervlak hebben of versierd zijn met patronen of reliëfs voor een decoratieve uitstraling. Deurschilden zorgen voor een stevige basis waarop de deurklink en het slot kunnen worden gemonteerd.

Hoe weet ik of het deurbeslag past?

Er zijn meerdere dingen om op te letten. Het is namelijk niet zo dat ieder deurbeslag op iedere deur past. Er zijn meerdere dingen om op te letten:

  • Vorm schild (rond of rechthoek)
  • Materiaal
  • PC maat
  • Deurdikte
  • Eventueel kerntrekbeveiliging
  • Finish / look

Wat is het beste deurbeslag?

Het is lastig te zeggen wat het beste is. Wat belangrijk is, is om te investeren in kwalitatief hoogwaardig deurbeslag wat een lange levensduur heeft en vooral veiligheid biedt. Vraag dan bij twijfel ook altijd om advies.

Bij Cilinders.nl verkopen we twee verschillende merken deurbeslag: AXA en D4E.

AXA

AXA heeft een breed assortiment als het gaat om beslag voor deuren. Denk hierbij aan cilinders, handgrepen, scharnieren en meer. AXA producten zijn duurzaam en ontworpen met aandacht voor detail. Een van de belangrijkste aspecten van AXA is veiligheid. Daarnaast vinden ze het ook erg belangrijk dat de uitstraling van een huis beter wordt door het plaatsen van AXA deurbeslag.

D4E

Ook D4E heeft een breed assortiment als het gaat om deurbeslag. Denk hierbij aan diverse materialen en kleuren. De materialen waar D4E mee werkt is RVS of aluminium. De kleuren waar uit te kiezen is, zijn RVS en zwart. Naast functionaliteit en veiligheid biedt D4E deurbeslag ook een eigentijds en stijlvol design. Ze hebben oog voor detail en streven ernaar om producten te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Of je nu een moderne, minimalistische stijl verkiest of een klassieke, tijdloze uitstraling.

deurbeslag d4e

Hoogwaardig deurbeslag online kopen

Ook hoogwaardig deurbeslag koopt u bij Cilinders.nl. Eventueel meteen uitgerust met bijpassende cilinders. Tevens is het mogelijk om uw deurbeslag te voorzien van cilindersloten met dezelfde sleutel.

Bescherm uw huis of bedrijf met een goed cilinderslot van topmerken. Verbeter vandaag nog de veiligheid van uw deuren! Mocht u vragen hebben over deurbeslag of cilinders. Of ondersteuning wensen bij  een sleutelplan. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@cilinders.nl

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor het deurbeslag van uw deur, het bepalen van de juiste cilindermaat of het samenstellen van een sleutelplan. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw perfecte deurbeslag te vinden! Wij helpen u graag verder