Veiligheid van Cilinders of Cilindersloten

Door het plaatsen van een cilinder sluit u een slot af. Dit zorgt ervoor dat ongewenste gasten niet binnen kunnen. Er zijn natuurlijk altijd personen die ondanks het slot heel graag naar binnen willen. En dat gebeurt dan vaak met wat meer geweld. U voorkomt dit door een deur af te schermen met een goed slot, cilinder en beslag. Maar wat is goed? Kortom, wat kenmerkt de betrouwbaarheid en veiligheid van cilinders of cilindersloten

Voor het waarborgen van de veiligheid van cilinders of cilindersloten is onder andere het keurmerk SKG in het leven geroepen. Cilinders moeten in Nederland getest worden door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en geclassificeerd op basis van Europese norm. De weerstandklassen voor profielcilinders zijn verdeeld in SKG**(beschermd) en SKG***(extreme bescherming). De eisen hebben onder andere betrekking op: veiligheid, werking van de profielcilinder, duurzaamheid, corrosiebestendigheid, temperatuursbestendigheid en inbraakwerendheid. 

Risicoklassen

  • 1 ster SKG®*: dit houdt in dat er 3 minuten vertraging op het binnendringen van de woning zit.
  • 2 sterren SKG®**: dit houdt in dat er 5 minuten vertraging op het binnendringen van de woning zit.
  • 3 sterren SKG®***: dit houdt in dat er 10 minuten vertraging op het binnendringen van de woning zit.

Kwaliteit Cilinders.nl

Cilinders.nl levert standaard SKG ** 2 sterren (www.skg.nl) goedgekeurde cilinders. Deze zijn goedgekeurd door PKVW(www.politiekeurmerk.nl). SKG*** 3 sterren leveren wij op aanvraag.

Slagpicking en de veiligheid van cilinders of cilindersloten

Slagpicking is een veel voorkomende methode van inbrekers om een woning binnen te treden. Door het "kloppen" tegen de cilinder kan deze geopend worden. De SKG ** ( 2 sterren ) cilinders van cilinders.nl zijn bestand tegen de zogenaamde slagpickingmethode (klopsleutel).

Onze cilinders worden standaard geleverd met een SKG** (2 sterren) certificaat geleverd. Onze cilinders zijn dus altijd beschermd tegen slagpicking. Op aanvraag kunnen wij ook SKG*** (3 sterrren) classificatie leveren.

Meer weten over de veiligheid van Cilinders of Cilindersloten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail of bel ons op info@cilinders.nl  of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl