Gelijksluitende cilindersloten of enkelsluitende cilindersloten

Gelijksluitende cilindersloten of enkelsluitende cilindersloten, wat is het verschil? In welke situatie gebruik je gelijksluitende cilinders. En in welke situatie gebruik je juist enkelsluitende cilinders. Hieronder leggen we het voor u uit. En bepaalt u eenvoudig zelf wat voor u het meest geschikt is.

Enkelsluitende cilindersloten

Normaal gesproken is ieder cilinderslot geschikt voor één soort sleutel. Dat betekent dat voor iedere deur (cilinderslot) weer een andere sleutel gebruikt moet worden. In bepaalde situaties is dit een ideale oplossing. Te denken valt aan een afgesloten ruimte die door meerdere mensen gebruikt wordt. Bijvoorbeeld het materialenhok voor de voetbaltraining. Als meerdere personen toegang moeten hebben tot deze bepaalde ruimte. Maar de toegang hoven te hebben tot andere ruimtes in dat zelfde gebouw.

Ook kan het goed zijn dat uzelf de voorkeur heeft voor verschillende sleutels en cilindersloten. Voor bijvoorbeeld de voor- en achterdeur.

In beide gevallen spreken we van enkelsluitende cilinders of cilindersloten. Één specifieke sleutel of sets van dezelfde sleutels die passen op één cilinder.

Gelijksluitende cilindersloten

Ook kan het juist handig zijn om met dezelfde sleutel meerdere deuren te kunnen openen. Bijvoorbeeld voor uw huis. U opent dan met dezelfde sleutel of sets van dezelfde sleutels. Zowel uw voordeur, achterdeur en garagedeur. Omdat deze deuren zijn voorzien van dezelfde cilinders. Dit noemen we gelijksluitende cilinders of cilindersloten.

Wij maken uw cilinders of cilindersloten indien gewenst, gelijksluitend met de andere cilinders of cilindersloten van uw bestelling. Door gebruik te maken van een referentie bepaalt u zelf welke groepen cilinders of cilindersloten gelijksluitend dienen te zijn.

Ook is het mogelijk om cilinders of cilindersloten gelijksluitend te maken op basis van een sleutelnummer. Deze cilinders of cilindersloten vindt u op: Cilinders of cilindersloten op sleutelnummer

Meer weten?

Komt u er niet uit. Of heeft u vragen of opmerkingen?

Mail of bel ons op info@cilinders.nl of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl