Gelijksluitende cilindersloten of enkelsluitende cilindersloten? Wat is het verschil? In welke situatie gebruik je gelijksluitende cilinders? En in welke situatie gebruik je juist enkelsluitende cilinders? We zetten het voor u op een rij. Zo bepaalt u zelf eenvoudig wat voor u de meest geschikte cilinders zijn. En mocht u er toch niet uitkomen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Enkelsluitende cilindersloten

Het woord zegt het al: 'enkel-sluitend'. De sleutel pas enkel (alleen) op deze cilinder. In de basis is ieder cilinderslot te openen met een bijbehorende sleutel of set van sleutels. Praktisch betekent dit, dat voor iedere deur (cilinderslot) een andere sleutel gebruikt moet worden.

In bepaalde situaties is dit een ideale oplossing. Een afgesloten ruimte die door meerdere mensen wordt gebruikt. Bijvoorbeeld het materialenhok voor de voetbaltraining. Als meerdere personen toegang moeten hebben tot deze bepaalde ruimte. Maar geen toegang hebben tot andere ruimtes in hetzelfde gebouw. Of u geeft zelf de voorkeur aan verschillende sleutels en cilindersloten. Zodat u de voordeur met een andere sleutel bedient dan de achterdeur.

In beide gevallen spreken we van enkelsluitende cilinders of cilindersloten. Eén specifieke sleutel of sets van dezelfde sleutels die passen op één cilinder. In de praktijk betekent dit dat u dan per deur een ander sleutel heeft.

Gelijksluitende cilindersloten

Het kan ook handig zijn om met dezelfde sleutel meerdere deuren te openen. Bijvoorbeeld voor uw huis. U opent dan met dezelfde sleutel of sets van dezelfde sleutels. Zowel uw voordeur, achterdeur en garagedeur. Omdat deze deuren zijn voorzien van dezelfde cilinders. Cilinders die op dezelfde manier (gelijk) sluiten. Met dezelfde sleutel of sets van sleutels. Dit noemen we gelijksluitende cilinders of gelijksluitende cilindersloten.

Gelijksluitende cilindersloten kopen

Het bestellen van gelijksluitende cilinders is een kwestie van groepen maken. U geeft bij het bestellen eenvoudig aan welke cilinders gelijksluitend op elkaar moeten zijn. Oftewel, welk groepje cilinders of cilindersloten moet met dezelfde sleutel te openen zijn. Dit geeft u aan tijdens uw bestelling bij de optie 'sluiting'. U heeft dan de volgende keuzes:

  • Enkelsluitend = unieke sleutel per cilinder
  • Gelijksluitend = dezelfde sleutel opent verschillende cilinders
  • Sleutelnummer = cilinders passend op een bestaande sleutel

Enkelsluitend cilinderslot

Unieke sleutel per cilinder of cilinderslot. Bestelt u 2 enkelsluitende cilinders. Dan krijgt u 2 cilinders met 2 verschillende sleutels of sets van sleutels. De sleutels passen ieder op één van de bestelde cilinders of cilindersloten.

Gelijksluitende cilindersloten

Dezelfde sleutel opent verschillende cilinders. Bestelt u 2 gelijksluitende cilinders. Dan krijgt u 2 cilinders met dezelfde sleutels of sets van sleutels. De sleutels passen op allebei de bestelde cilinders of cilindersloten.

Sleutelnummer

Ook is het mogelijk om cilinders of cilindersloten gelijksluitend te maken op basis van een sleutelnummer. Cilinders passend op een bestaande sleutel. Deze optie is wanneer u reeds in het bezit bent van een cilinder waarvan u meerdere cilinders of cilindersloten wenst. Bijvoorbeeld u met dezelfde sleutel van uw voordeur, uw achterdeur kunnen openen. Wanneer u weet welk sleutelnummer uw voordeur heeft. Kunnen wij een cilinder voor u maken die hierop past. Deze cilinder plaatst u vervolgens in uw achterdeur. En u opent vervolgens uw achterdeur met dezelfde sleutel als uw voordeur.

Let op! Het maken van cilinders op sleutelnummer kan alleen bij cilinders van het zelfde merk en type. U kan bijvoorbeeld geen ABUS cilinder op sleutelnummer laten bijmaken wanneer u in het bezit bent van een BKS cilinder.

Meerdere gelijksluitende cilindersets of groepen kopen

Door gebruik te maken van een referentie bepaalt u zelf welke groepen cilinders of cilindersloten gelijksluitend dienen te zijn. Heeft u meerder groepen die alleen per groep gelijksluitend moeten zijn. Dan geeft u dit gewoon aan bij referentie. Hier voegt u een kenmerk toe. Bijvoorbeeld Jansen en voegt 'Jansen' toe bij ieder cilinder die onderling gelijksluitend moeten zijn. Vervolgens zou u Pieterse op eenzelfde manier kunnen toevoegen. Het resultaat is een gelijksluitende set Jansen en een gelijksluitende set Pieterse. De sleutels van Jansen passen niet op Pieterse en andersom.

Meer weten?

Komt u er niet uit. Of heeft u vragen of opmerkingen?

Mail of bel ons op info@cilinders.nl of 0413-724998.

Wij helpen u graag verder.

Team Cilinders.nl