Lock bumping oftewel slot stoten is een veelvoorkomende werkwijze van inbrekers. Deze techniek vereist geen speciale vaardigheden. En is meestal doeltreffend. Inbrekers komen relatief eenvoudig en ongemerkt uw huis binnen. De mogelijkheid van de vorm van inbreken is een reële zorg die u in overweging moet nemen bij het beveiligen van uw huis.

Hoe werkt lock bumping?

Het stoten van sloten is een zeer eenvoudige en gemakkelijk uit te voeren techniek. Met eenvoudig gereedschap dat bij de meeste ijzerwarenwinkels of bouwmarkten verkrijgbaar is.

Bij "lock bumping" forceert een inbreker een slot op de volgende manier. Eerst steekt hij een speciaal geslepen sleutel (bump key / stootsleutel) in het slot. Daarna slaat de inbreker zachtjes met een hamer of schroevendraaier op de sleutel. De stootsleutel dwingt de pennen in het slot naar de schaarlijn. Waardoor het vervolgens mogelijk is om de "klopsleutel" te draaien en het slot te openen. De "klopsleutel" of "stootsleutel" die hiervoor nodig is, is niet duur. En is zelf online eenvoudig te verkrijgen.

Vanwege de eenvoud en de lage kosten is deze methode van inbraak een serieuze dreiging. Houd hier rekening mee bij de beveiliging van uw huis.

Bescherm u snel en eenvoudig tegen lock bumping

Binnen het assortiment van cilinders.nl hebben wij voor de bescherming tegen lock bumping de volgende eenvoudige oplossing. De BKS janus SKG 3 Cilinder. Deze cilinder is standaard voorzien van bescherming tegen lock bumping (sleutel kloppen). Daarnaast biedt deze cilinder een eersteklas bescherming tegen uitboren, uitpikken en sleutelduplicatie (sleutels kopiëren). En is standaard uitgerust met een gevarenfunctie. En ontvangt u een veiligheidskaart voor om willekeurig kopiëren te voorkomen.

Wat is lock bumping en hoe je er tegen te beschermen. Bescherm u tegen deze eenvoudig vorm van inbreken met de janus cilinder. Cilinders.nl

Meer informatie over de janus cilinder vindt u op: BKS janus SKG 3 Cilinder.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Of wenst u aanvullend advies bij het kiezen van de juiste cilinders of cilindersloten voor uw situatie? Bel of mail gerust onze klantenservice: 0413-724998 of info@cilinders.nl.

Wij helpen u graag verder.