4.8Google-reviews

  Enkelsluitende Cilinders of Cilindersloten

  Ieder cilinderslot heeft een eigen specifieke sleutel. Standaard geleverd met 3 sleutels. Uitgevoerd in SKG 2 of SKG 3 sterren keurmerk.

  13 Producten


  Cilinders of Cilindersloten - Enkelsluitend

  Cilinderslot of cilinder en slot? Een cilinder maakt het mogelijk om sloten bij deuren (ook wel insteeksloten) af te sluiten. In de basis zijn de cilinder en het slot dus twee aparte onderdelen. In de volksmond gebruikt men de begrippen cilinder en cilinderslot vaak door elkaar. Met de gedachte dat ze hetzelfde betekenen, maar dit is dus niet het geval.

  Enkelsluitende cilindersloten ook wel verschillend sluitende cilindersloten genoemd, kenmerken zich als cilindersloten met een eigen specifieke sleutel. Bestelt u meerdere enkelsluitende cilinderloten dan ontvangt u meerdere individueel functionerende sets. Met enkelsuitende cilinders bent u niet in staat om de sleutel van een bepaalde cilinder te gebruiken op een andere cilinder dan waar deze voor is gemaakt.

  Verschillende enkelsluitende cilinders en cilindersloten

  Verschillende soorten deuren vragen om verschillende maten cilinders of cilindersloten. Cilindersloten of cilinders zijn daarom in vele maten en varianten verkrijgbaar. Wij leveren cilinders op maat, in hele of halve uitvoering en met of zonder knop.

  Bij enkelsluitende of verschillend sluitende cilindersloten bent u enkel in staat de specifieke cilinder of het cilinderslot te bedienen met de bijbehorende sleutel. Binnen enkelsluitende cilindersloten zijn de volgende varianten mogelijk:

  Halve enkelsluitende cilinder

  Bij de enkelsluitende halve cilinder kan één zijde kan een sleutel gebruikt worden, de andere zijde is "blind". Hierdoor is deze cilinder bijvoorbeeld geschikt voor een schuifpui, garagedeur of tuinpoort.

  Hele enkelsluitende cilinder

  De hele cilinder is de meest voorkomende cilinder. Aan beide zijde kan een sleutel ingestoken worden. Deze cilinder wordt veel gebruikt in voor- en achterdeuren. 

  Halve Knopcilinder enkelsluitend

  Bij de halve knopcilinder bevindt zich aan de binnenzijde van een deur een bedieningsknop, de buitenzijde is "blind". De halve cilinderknop kan bijvoorbeeld gebruikt worden in een schuifpui of een deur naar een balkon.

  Hele Knopcilinder enkelsluitend

  De knopcilinder is door een grote knop aan de binnenzijde eenvoudig te bedienen, zonder dat een sleutel nodig is. Vanuit de buitenzijde krijgt u toegang middels de sleutel. Ideaal voor voordeuren.

  Cilinder enkelsluitend met gevarenfunctie

  De gevarenfunctie is een extra optie bij enkelsluitende cilinders. De enkelsluitende cilinders kunnen zowel met als zonder gevarenfunctie worden uitgerust. De gevarenfunctie biedt de mogelijkheid aan beide zijde van de cilinder een sleutel in te steken en toch het slot te kunnen bedienen. Het slot is dan nog te openen ondanks dat er (nog) een sleutel in de ander kant zit. In het geval iemand de sleutel is vergeten te verwijderen.

  De juiste maatvoering cilinderslot

  Het kiezen van de juiste binnen- en buitenmaten voor cilindersloten is een kwestie van meten. En deze meet u eenvoudig zelf op. Meer informatie over het vinden van de juiste maatvoering van cilinders vindt u op: welk cilinderslot heb ik nodig?

  Meer informatie

  Antwoorden op veelgestelde vragen over cilinders vindt u op onderstaande pagina's:

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Cilinders.nl 4,7 / 5 - 3 Reviews @ Google-reviews