Op internet zijn ontelbaar veel merken cilinders te vinden. Elk merk heeft een eigen sleutelprofiel. Dat betekent dat het ene merk niet te combineren is met het andere merk.

Een sleutelprofiel bij een cilinder is een belangrijk onderdeel van het beveiligingssysteem van een deur. Het sleutelprofiel verwijst naar de unieke vorm van de sleutel die past in de cilinder van de deur. Het is belangrijk om te weten dat niet alle sleutelprofielen gelijk zijn. Sommige zijn bijvoorbeeld veiliger dan de andere.

Ieder merk heeft unieke cilinders en is dan ook niet combineerbaar met elkaar. Daardoor is ieder merk anders en zijn er verschillende profielen.

Merken cilinders

Op onze website staan diverse merken cilinders met verschillende sleutelprofielen. Heeft u een ander merk cilinders, maar staat deze niet op onze website? Neem dan toch contact met ons op, wij kunnen altijd kijken wat we voor u kunnen betekenen.

BKS

BKS staat voor hoogwaardige sluitsystemen, design en functionaliteit. De cilinders van BKS zijn voorzien van een SKG** keurmerk. SKG** wordt het meest toegepast in een deur. Deze zijn niet bestand tegen kerntrekken. Kerntrekken is een bepaalde inbreekmethode.

BKS janus

De BKS janus cilinders daarentegen hebben een SKG*** keurmerk. Deze cilinders zijn voorzien van kerntrekbeveiliging en een certificaat. Dit geeft extra veiligheid op de cilinders en sleutels. Maar ook op uw huis.

ABUS

De kracht van ABUS is dat zij enkel kwaliteitsproducten maken met een lange levensduur. ABUS kent meerdere keurmerken SKG** en SKG***. Ook hierbij geldt dat de SKG*** voorzien is van kerntrekbeveiliging en een certificaat.

AXA Stenman

Dit merk is een bekend merk en ook terug te vinden in veel deuren. Het merk staat bekend om hoogwaardige producten. Ook AXA kent zowel SKG** als SKG*** cilinders. Op de SKG*** cilinders van AXA zitten diverse functies: kerntrekbeveiliging, paniekfunctie, slagsleutelbeveiliging en een certificaat. Daarnaast heeft AXA ook SKG** cilinders mét certificaat.

Waarom een certificaat?

Door het certificaat wordt een cilinder en sleutel pas echt uniek. Waarom? Omdat er nooit eenvoudig een sleutel of cilinder bijgemaakt kan worden. Hiervoor dient ten alle tijde het certificaat getoond te worden.

Het belangrijkste voordeel van een certificaat bij een cilinder is dat het helpt bij het voorkomen van ongeoorloofde duplicatie van de sleutel. Een ander voordeel van een certificaat bij een cilinder is dat het kan helpen bij het vervangen van de cilinder als de sleutel verloren gaat. Als de eigenaar van de cilinder het certificaat bewaart, kan hij dit aan de slotenmaker tonen om te bevestigen dat de cilinder legitiem is en zo een nieuwe sleutel te laten maken.

Welk merk cilinder is het beste?

Er is niet één merk cilinder dat als 'het beste' kan worden beschouwd, omdat verschillende merken verschillende eigenschappen, technologieën en ontwerpen hebben die elk unieke voordelen bieden. Het beste merk cilinder voor u hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Bij het kiezen van een cilinder zijn er meerder factoren waar u rekening mee kunt houden. Denk hierbij aan het SKG keurmerk of het sleutelprofiel zoals een certificaat.

Vragen of opmerkingen

Bent u in twijfel over welk merk cilinder u zoekt. Onze product experts helpen u graag verder.

Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 en staan gereed om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van een cilinder of sleutel.