Veiligheidssloten

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@cilinders.nl

Vragen of advies?
Hoe een cilinderslot opmeten?
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
 1. Insteekslot van AXA vanaf de zijkant, met zichtbare haakschoot
  € 45,95 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 2. 4Tecx Veiligheidsdeurslot RVS Afgerond
  € 22,50 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. Nemef Veiligheidssluitkom VS4000
  € 4,75 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 4. Nemef sluitkom VS1200
  € 9,50 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten

Veiligheidssloten

Een veiligheidsslot is te gebruiken op bijvoorbeeld een voordeur en een achterdeur. Er zit een dagschoot en een nachtschoot op. Er kan wel een verschil zitten in een dagschoot, denk daarbij aan een zwengelschoot, magneetschoot of een rolschoot. 

Dag- en nachtschoot

De dag- en nachtschoot op het slot is er voor op de deur te openen en sluiten. De dagschoot is het bovenste deel wat uitsteekt, dit beweegt wanneer de deurklink wordt gebruikt. De dagschoot gaat naar binnen wanneer de deurklink naar beneden wordt gedrukt, op deze manier wordt de deur geopend. Wanneer de deurklink niet wordt gebruikt steekt het dagschoot uit. De nachtschoot is het onderste deel, dit steekt alleen uit wanneer de deur op slot gedraaid is. Met een nachtschoot kan de deur op slot gedraaid worden. 

Zwengelschoot

Bij een zwengelschoot heeft het dagschoot een extra uitsteeksel, dit extra uitsteeksel zorgt ervoor dat de deur langzaam sluit. Dit duwt zichzelf tegen het dagschoot aan en zo sluit de deur. 

Rolschoot

Een rolschoot steekt altijd uit, door het rolletje wordt de deur zelf gesloten. De rolschoot rolt de deur dicht. Dit wordt vaak toegepast bij doorslaande deuren. 

Zelfsluitend

De functie zelfsluitend op een insteekslot betekent dat de deur niet kan worden gebruikt met een deurklink, maar alleen door het draaien aan de sleutel in de cilinder. Wanneer de sleutel wordt omgedraaid in de cilinder wordt de deur geopend. Als de deur daarna dicht wordt getrokken is deze niet zonder sleutel te openen.

Anti-paniek functie

Op sommige insteeksloten zit een anti-paniek functie, dit betekent wanneer een deur dichtvalt, de deur automatisch op slot valt. De deurklink die dan op de deur zit wordt dan gebruikt als dag- en nachtschoot, dus wanneer de deurklink naar beneden wordt gedrukt, kan de deur worden geopend. 

Veiligheidssloten online kopen

Heeft u ergens een vraag over of wenst u advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag!

Lees meer