Schuifdeurbeslag

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@cilinders.nl

Vragen of advies?
Hoe een cilinderslot opmeten?
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
6 producten
 1. GU Schuifdeurkom Opschroefbaar SKG2 Zwart - 2 schroefgaten
  € 29,95 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 2. D4E Schuifdeurkom SKG Opschroef 185X40X16
  € 31,42 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. D4E Schuifdeurkom 2-Gats Infrees 165X40X12
  € 15,17 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 4. GU Opschroefbare Schuifdeurkom SKG3 - EV1
  € 34,85 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 5. GU 996 PSK 200 Afdekkap -Eindkap -Zijkap Loopwagen Links
  € 15,85 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 6. GU Afdekkap -Eindkap -Zijkap Rechts - EV1
  € 15,85 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
6 producten

Schuifdeurbeslag

Schuifdeurbeslag is het beslag dat nodig is om een schuifdeur te laten functioneren. Het bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, die samen zorgen voor een soepele en veilige werking van de schuifdeur. De belangrijkste onderdelen van schuifdeurbeslag zijn:

 • Deurrollen: Deurrollen zijn de onderdelen die de deur over het railsysteem laten glijden. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.
 • Railsysteem: Het railsysteem is het systeem waarop de deurrollen lopen. Het kan bestaan uit een enkele rail of uit twee rails, die de deur in beide richtingen laten schuiven.
 • Deurbeslag: Het deurbeslag is het beslag dat de schuifdeur op zijn plek houdt en de deuropening afsluit. Het bestaat meestal uit een deurklink, een deurslot en een deurgreep.

Schuifdeurbeslag is een belangrijk onderdeel van een schuifdeur. Het zorgt ervoor dat de deur soepel en veilig kan functioneren. Bij het kiezen van schuifdeurbeslag is het belangrijk om rekening te houden met het type schuifdeur, het gewicht van de deur, de afmetingen van de deur en de toepassing.

Verschillende soorten schuifdeurbeslag

Afhankelijk van het type schuifdeur en de toepassing zijn er verschillende soorten schuifdeurbeslag beschikbaar. Zo zijn er speciale schuifdeurbeslagen voor binnendeuren, buitendeuren, kasten en douchedeuren.

De belangrijkste soorten schuifdeurbeslag zijn:

 • Hangend schuifdeurbeslag: Hangend schuifdeurbeslag is het meest voorkomende type schuifdeurbeslag. De deurrollen zijn bevestigd aan de bovenkant van de deur en lopen over een rail die aan het plafond of aan de muur is bevestigd.
 • Onderlopend schuifdeurbeslag: Onderlopend schuifdeurbeslag is een type schuifdeurbeslag waarbij de deurrollen aan de onderkant van de deur zijn bevestigd. Het railsysteem is bevestigd aan de vloer. Onderlopend schuifdeurbeslag is geschikt voor zware deuren, zoals glazen deuren.
 • Hefschuifdeurbeslag: Hefschuifdeurbeslag is een type schuifdeurbeslag waarbij de deur eerst wordt opgehesen en vervolgens over het railsysteem wordt geschoven. Dit type schuifdeurbeslag is geschikt voor zware deuren en zorgt voor een soepele en stille werking.

Het juiste schuifdeurbeslag kiezen

Bij het kiezen van schuifdeurbeslag is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Het type schuifdeur: Er zijn verschillende soorten schuifdeuren, zoals binnendeuren, buitendeuren, kasten en douchedeuren. Voor elk type deur is er een geschikt type schuifdeurbeslag.
 • Het gewicht van de deur: Het schuifdeurbeslag moet het gewicht van de deur kunnen dragen. Voor zware deuren is het belangrijk om stevig schuifdeurbeslag te kiezen.
 • De afmetingen van de deur: Het schuifdeurbeslag moet passen bij de afmetingen van de deur.
 • De toepassing: Schuifdeuren worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo worden ze gebruikt om kamers af te scheiden, toegang te geven tot een kast of als douchedeur. De toepassing van de schuifdeur bepaalt welk type schuifdeurbeslag geschikt is.

Schuifdeurbeslag kopen

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor het schuifdeurbeslag van uw deur, het bepalen van de juiste cilindersmaat of het samenstellen van een sleutelplan. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw perfecte deurbeslag te vinden! Wij helpen u graag verder

Lees meer