Antimicrobieel deurbeslag

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@cilinders.nl

Vragen of advies?
Hoe een cilinderslot opmeten?
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Deurbeslag met Antimicrobiële Coating: Uw Onzichtbare Wapen Tegen Ziektekiemen

Deurkrukken en -knoppen zijn een belangrijke bron als het gaat om de verspreiding van ziektekiemen. Maar er is goed nieuws: antimicrobiële coating is een innovatieve technologie die deze onzichtbare bedreiging helpt elimineren. In dit artikel deel wij onze inzichten over deze revolutionaire oplossing.

Wat is antimicrobiële coating en hoe werkt het?

Stelt u zich een onzichtbaar schild voor dat uw deurbeslag beschermt tegen ongewenste indringers. Dat is precies wat antimicrobiële coating doet. Deze dunne, transparante laag bevat actieve stoffen, zoals zilverionen, die bacteriën en virussen doden of hun groei remmen.

Hoe werkt het? Zilverionen hebben een bewezen antimicrobieel effect. Wanneer micro-organismen in contact komen met de coating, hechten de zilverionen zich aan de celwanden en verstoren ze essentiële functies, waardoor de ziektekiemen onschadelijk worden gemaakt.

De voordelen: Meer dan alleen hygiëne

Antimicrobiële coating biedt een breed scala aan voordelen:

  • Verminderde verspreiding van ziektekiemen: Studies hebben aangetoond dat antimicrobiële coatings het aantal bacteriën op deurkrukken met tot wel 99,9% kunnen verminderen. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van het risico op kruisbesmetting en infecties.
  • Langdurige bescherming: In tegenstelling tot traditionele desinfectiemiddelen, die na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen, blijft antimicrobiële coating langdurig actief. Dit betekent continue bescherming, zelfs in omgevingen met veel verkeer.
  • Veilig en milieuvriendelijk: De gebruikte materialen zijn veilig voor mens en milieu. Zilverionen worden al eeuwenlang gebruikt voor hun antimicrobiële eigenschappen en zijn bewezen veilig voor gebruik op de huid.
  • Eenvoudig onderhoud: Antimicrobiële coatings zijn duurzaam en bestand tegen slijtage en reiniging. Ze vereisen geen speciaal onderhoud en behouden hun effectiviteit gedurende de levensduur van het deurbeslag.

Toepassingen: Waar hygiëne cruciaal is

Antimicrobiële coating is met name waardevol in omgevingen waar hygiëne van cruciaal belang is, zoals:

  • Ziekenhuizen en zorginstellingen: Hier kan het helpen om de verspreiding van ziekenhuisinfecties te voorkomen, wat een ernstig probleem is met potentieel fatale gevolgen.
  • Scholen en kinderdagverblijven: Kinderen zijn bijzonder vatbaar voor infecties, en antimicrobiële coatings kunnen helpen om een gezondere leeromgeving te creëren.
  • Horecagelegenheden: Handcontact met deurkrukken is onvermijdelijk in restaurants en cafés. Antimicrobiële coatings kunnen helpen om de voedselveiligheid te verbeteren en het risico op voedselvergiftiging te verminderen.
  • Openbare gebouwen en kantoren: Deze plaatsen worden dagelijks door veel mensen bezocht, waardoor het risico op verspreiding van ziektekiemen hoog is. Antimicrobiële coatings kunnen helpen om deze ruimtes veiliger te maken.

De BKS Hygiënische Deurgreep: Een Praktijkvoorbeeld

Een uitstekend voorbeeld van deurbeslag met antimicrobiële coating is de BKS Hygiënische Deurgreep. Deze deurgreep is voorzien van een coating met nanosilver, die bewezen effectief is tegen een breed scala aan bacteriën, schimmels en virussen. De coating is getest volgens de strenge ISO 22196-norm en heeft aangetoond dat het de groei van micro-organismen met meer dan 99% remt.

Conclusie: Een Investering in Gezondheid en Welzijn

Antimicrobiële coating is niet zomaar een trend; het is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen infectieziekten. Door te investeren in deurbeslag met antimicrobiële coating, investeert u in de gezondheid en het welzijn van uzelf, uw medewerkers, uw klanten en de samenleving als geheel.

Veelgestelde vragen over Deurbeslag met Antimicrobiële Coating

1. Is antimicrobiële coating veilig voor mensen met een allergie voor zilver?

Ja, de hoeveelheid zilver in de coating is zeer klein en wordt niet opgenomen door de huid. Er zijn geen gevallen bekend van allergische reacties op antimicrobiële coatings met zilver.

2. Hoe lang gaat de antimicrobiële coating mee?

De levensduur van de coating is afhankelijk van het type coating en de gebruiksintensiteit. Over het algemeen kunt u echter verwachten dat de coating meerdere jaren effectief blijft.

3. Kan ik de antimicrobiële coating zelf aanbrengen?

Voor het beste resultaat is het raadzaam om de coating te laten aanbrengen door een professional. Dit garandeert een gelijkmatige en effectieve toepassing.

4. Moet ik mijn deurkrukken nog steeds regelmatig schoonmaken als ze een antimicrobiële coating hebben?

Ja, antimicrobiële coating is een aanvulling op, geen vervanging voor, regelmatige reiniging. Het is belangrijk om uw deurkrukken regelmatig schoon te maken om vuil en andere verontreinigingen te verwijderen.

5. Waar kan ik deurbeslag met antimicrobiële coating kopen?

Deurbeslag met antimicrobiële coating is verkrijgbaar bij Cilinders.nl.  U kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie en offertes.

Lees meer