• Voor 15.00u. besteld, direct verzonden
 • Gratis verzending vanaf € 60,-
 • Klantenservice 0413-724998

4.7Google-reviews

Enkelsluitende Cilinders of Cilindersloten

Standaard geleverd met 3 sleutels en SKG 2 ** sterren. SKG 3 *** sterren mogelijk op aanvraag. Cilinders zijn leverbaar met en zonder gevarenfunctie.

8 Producten


Seen 8 of the 8 products

Cilinders of Cilindersloten - Enkelsluitend

Cilinderslot of cilinder en slot? Een cilinder maakt het mogelijk om sloten bij deuren (ook wel insteeksloten) af te sluiten. In de basis zijn de cilinder en het slot dus twee aparte onderdelen. In de volksmond gebruikt men de begrippen cilinder en cilinderslot vaak door elkaar. Met de gedachte dat ze hetzelfde betekenen, maar dit is dus niet het geval.

Verschillende cilinders en cilindersloten

Verschillende soorten deuren vragen om verschillende maten cilinders of cilindersloten. Cilindersloten of cilinders zijn daarom in vele maten en varianten verkrijgbaar. Wij leveren cilinders op maat, in hele of halve uitvoering en met of zonder knop.

Welk cilinderslot?

Welk cilinderslot u nodig heeft bepaald u aan de hand van de volgende vragen:

 1. Heb ik een hele of halve cilinder nodig (aan één of aan twee kanten af te sluiten)?
 2. Wil ik de cilinder sluiten met een sleutel of een knop?
 3. Wil ik meerdere cilindersloten openen en sluiten met dezelfde sleutel (wel of niet gelijksluitend)? Voor gelijksluitende cilinders of cilindersloten klik hier
 4. Wil ik het slot kunnen openen wanneer er (nog) een sleutel in de ander kant zit (met of zonder gevarenfunctie)? In het geval iemand de sleutel is vergeten te verwijderen.
 5. Wat is de benodigde binnenmaat voor de cilinder?
 6. Wat is de benodigde buitenmaat voor de cilinder? 

De juiste maatvoering

Het kiezen van de juiste binnen- en buitenmaten voor cilindersloten is een kwestie van meten. En deze meet u eenvoudig zelf op. Meer informatie over het vinden van de juiste maatvoering van cilinders vindt u op: welk cilinderslot heb ik nodig?

De verschillende cilinders en cilindersloten

Hele cilinder

De hele cilinder is de meest voorkomende cilinder. Aan beide zijde kan een sleutel ingestoken worden. Deze cilinder wordt veel gebruikt in voor- en achterdeuren. 

Halve cilinder

Bij de halve cilinder kan één zijde kan een sleutel gebruikt worden, de andere zijde is "blind". Hierdoor is deze cilinder bijvoorbeeld geschikt voor een schuifpui, garagedeur of tuinpoort. 

Knopcilinder

De knopcilinder is door een grote knop aan de binnenzijde eenvoudig te bedienen, zonder dat een sleutel nodig is. Vanuit de buitenzijde krijgt u toegang middels de sleutel. Ideaal voor voordeuren.

Halve knopcilinder

Bij de halve knopcilinder bevindt zich aan de binnenzijde van een deur een bedieningsknop, de buitenzijde is "blind". De halve cilinderknop kan bijvoorbeeld gebruikt worden in een schuifpui of een deur naar een balkon.

Cilindersets

Gelijksluitende cilindersloten / cilinders sets. Verkrijgbaar met 2, 3, 4, 5 of 10 cilinders en met 3, 6, 9, 12, 15 of 30 bijhorende sleutels. Meer informatie over cilindersets vindt u op: gelijksluitende cilindersets

Meer informatie

Antwoorden op veel gestelde vragen over cilindersloten vindt u op onderstaande pagina's:

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Cilinders.nl 4,7 / 5 - 3 Reviews @ Google-reviews