Waarom cilinder vervangen?

Het cilinderslot vervangen kan nodig zijn wanneer de cilinder minder goed functioneert. Maar voor u dat doet, controleer goed of het ook daadwerkelijk nodig is. Het kan zomaar zijn dat er vuil in de cilinder zit. Vuil verwijdert u eenvoudig door de cilinder tijdelijk te verwijderen. Op zijn kant te plaatsen (verticaal) en er voorzichtig op te kloppen / tikken. Zo verwijdert u mogelijk vuil zoals zandkorrels of een klein insect. Waardoor het probleem mogelijk verholpen is. Daarnaast is het raadzaam ter bevordering van een soepele werking de cilinder te smeren met een geschikt smeermiddel. Zie hiervoor Onderhoud cilindersloten en cilinders.

Kun je zelf een slot vervangen?

Het is goed mogelijk om een cilinderslot zelf te vervangen. Of het nu voor uw voor- of achterdeur is. Een SKG cilinderslot van 2 sterren, 3 sterren of geen sterren. Of het nu van Abus, BKS of M+C is. Het maakt in de basis niet uit.

Cilinderslot vervangen voordeur

Het vervangen van een cilinder van de voordeur, achterdeur of binnendeur gaat meestal op eenzelfde manier. Wel is het raadzaam om bij het vervangen van een cilinderslot op de voordeur of achterdeur te kijken naar het soort cilinder dat u gaat gebruiken. Omdat deze deuren naast een binnenkant en ook een buitenkant hebben. Het is daarom raadzaam om te werken met cilinders voorzien van een SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit en Gevelbouw) voor extra veiligheid. Cilinders met het SKG keurmerk zijn extra beveiligd tegen inbraak.

Skg cilinderslot vervangen

Het vervangen van een SKG cilinderslot gaat op eenzelfde manier als een cilinder zonder SKG keurmerk. Het belangrijkste onderscheid tussen een SKG 2 en een SKG 3 cilinder is het aantal mogelijk verschillende sluit combinaties. Een SKG 2 sterren cilinderslot heeft 40.000 sluitcombinaties, terwijl een SKG 3 sterren cilinder 100.000 verschillende mogelijke combinaties heeft. Daarnaast is een SKG 3 sterren cilinderslot voorzien van kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een veel voorkomende manier voor dieven om binnen te komen.

Doorsnede Abus cilinder

Abus cilinderslot vervangen

Ook het vervangen van een abus cilinder of van welk ander merk ook. Zoals BKS of M+C gaat op vrijwel dezelfde manier. Wel is het aan te raden wanneer u uw cilinderslot vervangt. Trouw te blijven aan het merk dat ook in uw andere deuren zit. Dit is met name van belang wanneer u met dezelfde sleutel verschillende deursloten wenst te bedienen. In dit geval spreken we van gelijksluitende cilinders.

Cilinderslot vervangen zelfde sleutel

Cilinders die met dezelfde sleutel kunnen worden bediend noemen we gelijksluitende cilinders. Bijvoorbeeld met dezelfde sleutel zowel de voordeur, achterdeur, poort en garagedeur kunnen bedienen. Gelijksluitende cilinders moeten van hetzelfde merk en type zijn. Verschillenden merken en typen cilinders zijn niet gelijksluitend te maken op elkaar. Vervangt u een cilinder van één deur met een cilinder van een ander merk dan de overige cilinders. Dan is het niet meer mogelijk om alles gelijksluitend te maken. In dergelijke gevallen is het dan raadzaam om alle cilindersloten te vervangen voor gelijksluitende cilindersloten van hetzelfde merk en type. Of wanneer alle deuren al gelijksluitende cilinders hebben. Trouw te blijven aan het merk en type van de huidige cilinders.

Hoe verwissel ik een cilinderslot?

Hoe een cilinderslot verwisselen is afhankelijk van de uitgangssituatie. Heeft u de sleutel nog of heeft u geen sleutel meer? Voor beide situatie is een oplossing. In het geval van met sleutel is het vrij eenvoudig. Zonder sleutel is het een grotere uitdaging omdat de cilinder dan moeilijk te verwijderen is.

Cilinderslot vervangen met sleutel

Heeft u de juiste cilinder volg dan ons stappenplan om eenvoudig uw cilinders zelf te vervangen. Het stappenplan is een eenvoudig handleiding voor het vervangen van een cilinderslot met een sleutel.

Cilinderslot vervangen zonder sleutel

Een cilinderslot vervangen zonder sleutel vergt wat meer werk. Een cilinderslot zonder sleutel vervangen is mogelijk door de cilinder uit te boren. Dit vergt wel enige kennis en handigheid. Daarom is het advies dit door een vakman te laten doen.

Wat kost het vervangen van een cilinderslot?

De kosten van het vervangen van een cilinderslot zijn afhankelijk of u dit zelf doet of laat doen. En het is een relatief eenvoudig klusje wanneer u de juiste cilinder heeft. Twijfelt u of u de juiste cilindermaten heeft? Controleer dit dan op Cilinderslot opmeten. De juiste manier! Laat u uw cilinderslot vervangen door een bedrijf. Houd dan rekening met extra kosten zoals arbeidsloon en voorrijkosten. Deze komen bovenop de kosten voor de cilinder.

Cilinders kopen

Vind en koop de beste cilinders voor uw huis, garage of schuur.
Het kopen van cilinders kan eenvoudig en snel op Cilinders.nl. Twijfelt u of heeft u vragen? Bel of mail vrijblijvend met onze klantenservice op 0413-724998 of info@cilinders.nl
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!